Nieuwe poelen voor onze biodiversiteit

Door de komst van onder meer leidingwater en ondergrondse regenwaterputten zijn heel wat poelen uit ons landschap verdwenen. Redenen genoeg dus om oude poelen in ere te herstellen of nieuwe poelen aan te leggen. Onlangs groeven we 2 nieuwe poelen op een landbouwperceel in Temse, 1 op een privaat domein in Kruibeke en 1 op een perceel van de Universiteit Gent in Melle.



Delen
Door de komst van onder meer leidingwater en ondergrondse regenwaterputten zijn heel wat poelen uit ons landschap verdwenen. Maar verschillende planten, amfibieën, insecten en andere dieren zijn voor hun voortbestaan aangewezen op het specifieke milieu in zo’n poel. Met onze biodiversiteit die meer en meer onder druk staat kunnen poelen een mooie functie opnemen als behoeders van onze lokale biodiversiteit. Redenen genoeg dus om oude poelen in ere te herstellen of op geschikte plaatsen nieuwe poelen aan te leggen.
 
Onlangs groeven we 4 nieuwe poelen: 2 op een landbouwperceel in Temse, 1 op een privaat domein in Kruibeke en 1 op een perceel van de Universiteit in Melle. Dankjewel aan de eigenaars voor deze nieuwe kansen voor onze biodiversiteit! 
 
Meer weten over poelen? In onze gratis brochure Poelen, parels in het landschap lees je er alles over.
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD